Клітковина – важливий елемент, який на рівні з білками, жирами та вуглеводами повинен бути присутнім у вашому раціоні. Насамперед вона відповідає за стабільну роботу кишечника, нормалізацію рівня цукру і т.д.
Одним із продуктів, багатих на клітковину, є броколі і це каже популярний блог порад.
Брокколі та її переваги
Брокколі є овочом сімейства капустяних. На вигляд вона нагадує суцвіття цвітної капусти, але тільки більш насиченого зеленого кольору.
Багато хто не любить її через структуру: маленькі зелені “горошинки” застряють у зубах та ще й “фарбують” їх у малопривабливий зелений відтінок. А даремно! Адже броколі вкрай корисна. Ось ТОП-3 причини додати овоч у свій раціон:
- По-перше, броколі нормалізує роботу ШКТ, зокрема – кишечника;
- По-друге, овоч добре позначається на нервовій системі;
- По-третє, тут є дуже багато вітаміну С.
Брокколі та фігура
Клітковина, яка є у броколі, відмінно впливає на травлення.
Коли ви їсте багато білка і намагаєтеся обмежувати вуглеводи та жири, їжа переробляється довше, а продукти розпаду виводяться складніше. Клітковина ж допомагає “згладити” ці моменти та уникнути неприємних ситуацій.
Крім того, цей продукт допомагає уникнути стрибків цукру в крові. Тобто ви зможете мінімізувати різкі напади голоду і приспати свій апетит.
Та чого гріха таїти: споживаючи більше броколі (як і інших овочів), ви заповнюєте шлунок і швидше наїдаєтеся.
Брокколі та імунітет
Якщо з’їсти чашку нарізаних суцвіть броколі, ви отримаєте практично денну норму вітаміну С (якщо точно – 89 мг з 90 необхідних).
Так що броколі – це навіть крутіше ніж лимони, апельсини та смородина. Споживання такого овочів щодня дасть вам хороший імунітет та сили.
Брокколі та стрес
Брокколі є чудовим джерелом вітаміну В1. А він відіграє важливу роль у функціонуванні нервової системи.
Вітамін В1 важливий для стабільності ЦНС, допомагає боротися зі стресом.
Додайте брокколі в свій раціон і ви забудете про проблеми з травленням, голод і застуди!